Network Menu

Ordförande har ordet – Mars 2018

Hej alla Philly SWEOR!

Nu har Monica lämnat över till mej efter två år som ordförande. Tack Monica för att du hållit i tyglarna och varit en inspiration för oss alla!

Jag ser fram emot att, tillsammans med en förträfflig styrelse, leda vår avdelning vidare, med många trevliga sammankomster och viktiga uppdrag som representanter för vår svenska kultur i utlandet.

Vi har nu haft vårt första styrelsemöte, som vanligt på IKEA restaurangen I Conschohocken. Det som inte var så vanligt, var att det fans ingen mat denna gång. Vi hade ju en nor’eastern som drabbade många, även IKEA, som utan el i ett par dagar förlorade ALLT som fanns i deras kyl och frys!!

I vanliga fall brukar vi stanna kvar i restaurangen och äta lunch, kom gärna dit på medlemslunchen vid 11.30 tiden. Alltid den första måndagen varje månad (utom augusti, då vi tar semester)

Bokklubben läser nu boken “Hemma hos Bettan”av Eli Åhman Owetz. Den 13 April träffas vi i King of Prussia för att diskutera boken. Detaljer finns på vår hemsida. Den sista bokklubbsträffen innan sommaren blir den 11 maj, “Döstädning: ingen sorglig historia” av Margareta Magnusson är boken vi skall prata om då.

Kulturgruppen gör en utflykt till Doylestown och Mercer museet den 6 april.

Pysselfika, Småbarnsgruppen, Middagar i Philly fortsätter varje månad och Amy, som har hand om programmen tar gärna emot förslag på aktiviteter som kan vara av intresse. Så hör av er till henne via e-mail.

Våra donationer blev tacksamt mottagna av Kalmar Nyckel, Gloria Dei samt ASHM.

Vi stöder i år utställningen “The Sami Reindeer People of Alaska” på ASHM från den 14 April – 26 augusti öppnas med en mottagning den 14 april.

Regionmötet blir i år gemensamt för östra och mellersta regionerna i USA och kommer att hållas i Dallas den 26-28 september. Föutom mötet blir det ett rodeo-besök, middag på en ranch samt besök på Southfork och Dealey plaza där JFK mördades. Hotellkostnad beräknas bli $175 för dubbelrum.
Mer information kommer snart. Tänk om vi kunde få ihop en grupp från vår avdelning, skulle vara kul!! Fundera på detta. De SWEA möten jag har varit på har alltid givit inspiration på alla sätt.

Trots, inte bara ett, men två och kanske ett tredje ordentligt snöoväder nyligen, så känns det i alla fall som om våren finns runt knutarna. Jag önskar er alla en Glad Påsk och tack för förtroendet ni givit mig som ordförande!

Med vänliga hälsningar,

Anna-Lena Bromberg

Ordförande SWEA Philadelphia