Network Menu

Ordförande har ordet – Juni 2018

Ordförande har ordet juni 2018.

Hej alla Philly SWEor!

Ja, då har man firat sveriges Nationaldag, inte bara hemma i sverige men i många andra delar av världen där vi SWEor befinner oss och har umgåtts i goda vänners lag! Visst känns det bra att ha denna gemenskap? Många av oss har nu bott utanför sverige längre än vi bodde i hemlandet men det vi har gemensamt –  språket, traditioner,mat (naturligtvis), även de böcker man läste i skolan, oberoende om vi kommer från skåne eller jämtland, känns bra och är viktigt för oss svenskar – tycker jag.

Jag vill tacka alla som kom, bidrog med mat, stödde vårt fina lotteri och hjälpte till med att göra vår sommarfest så trevlig trots regn och kalla vindar!

Tack också, Ann-Charlotte W.för en fin vårlunch hemma hos dej tidigare i maj! Den smarriga Smörgåstårtan kommer vi nog aldrig att glömma!

Pysselträffar, kulturbesök, middagar på stan, småbarnsgruppen, bokklubben. Vi har haft många roliga och inspirerande sammankomster under vintern o våren.

Bokklubben har röstat fram en ny lista med böcker som snart kommer att sättas up på vår hemsida.

På tisdag är Monica värdinna för sista pysselfikan innan sommaruppehållet och på onsdag blir det middag på restaurang Suraya i Philly. E-vites finns i din “brevlåda”.

“Save the date”

  • Nu finns information om Regionmötet, som blir i Dallas den 27-30 september. Här är länken:

http://dallas.swea.org/mame-och-oame-rm-2018/

  • Mat och vinprovning hemma hos Fredrik Sjoelin, Sommelier, Den 18 oktober. E-vite kommer.

Vi tar nu semester och återkommer i september igen med Välkomstmingel. E-vite kommer så småningom.

Hör gärna av dej till Amy som är programansvarig med ideer på utflykter eller aktiviteter som kan vara intressanta att delta i.

Njut av sommaren!

Med vänliga hälsningar,

Anna-Lena