Network Menu

Ordförande har ordet (Jan 2018)

Hej alla Philadelphia Sweor och Gott Nytt År!

Så börjar vi ett nytt SWEA år igen och ser fram emot många trevliga sammankomster under 2018, men först är det många som vi måste tacka.

Ett jättestort tack till Pia som ställde upp i sitt vackra hem som värdinna för vår glöggfest. Vilken trevlig fest det var! Pia har delat med sig receptet på den goda glöggen. Hör av er till mig om ni vill ha receptet.

Tack till alla som lagade den goda julmaten och som stödde oss genom att köpa lotter och bjuda på auktionen. Tack alla som bidrog med priser till vårt lotteri och auktion.

Försäljningen på vårt bakbord på American Swedish Historical Museum var en stor succé. Tack Margaretha och Ragnhild för att ni i år igen höll i organisationen av bakbordet. Tack till alla de tjugo Sweor som hade bakat allt det goda brödet och till de som representerade oss genom att sälja både bakverk och lotter.

Vi har en hel del på programmet:

  • 8 januari: medlemslunch efter styrelsemötet på IKEA
  • 12 januari: SWEAs bokklubb träffas för att diskutera boken “Prayers for the Stolen”, se Evite
  • 22 januari: pysselfika hemma hos Tina Cook, Evite kommer
  • 25 januari: middag i Philadelphia, Evite kommer
  • 6 februari: årsmöte på American Swedish Historical Museum, kallelse och Evite kommer

Vid årsmötet kommer jag att avgå efter två år som ordförande. Det har varit två mycket givande och trevliga år och jag uppmuntrar er alla att bli mer involverade i SWEA och styrelsen. Det är ett bra sätt att lära känna SWEA bättre och också att vara med om att forma SWEA Philadelphia till den förening som ni vill att den skall vara.

Nästa OAME regionmöte kommer att äga rum i Dallas troligen sista helgen i september. I år kommer alla SWEA avdelningar i USA att samlas i Dallas. Jag är övertygad om att det kommer att bli en mycket trevlig helg och vill verkligen rekommendera alla att resa till regionmötet om ni har möjlighet.

Sverigeresan i år går till Norrbotten och Tornedalen den 2-6 juli, se sverigeresan.swea.org

Sverigemiddagen kommer i år att hållas i Västerås den 2-3 augusti

Möte för alla regionfordföranden i San Francisco den 18-22 april

Hoppas att vi ses snart och ta hand om er i kylan

Monica
Ordförande SWEA Philadelphia