Network Menu

Styrelsen

SWEA Philadelphias styrelse 2017

Styrelsen2017

På bilden saknas Ulla-Britt Apell och Susan Lindholm.

 

monica
Ordförande – Monica Edqvist Johansson
Jag är ny ordförande i Swea Philadelpha och  är född och uppvuxen i Stocholm. Innan min familj och jag flyttade till USA 1979 jobbade jag på SAS och var tjänstledig därifrån under de två första åren här. Vad vi trodde skulle bli två år är nu över trettio.  Vi har haft vår bostad i Pennsylvania hela tiden förutom en avstickare till Tokyo där vi bodde  i nästan fyra år. I Tokyo var jag aktiv i Swea Japan bland annat som ordförande. Min familj är nu utspridd. Min man och jag bor i Solebury, PA, min dotter i Charlotte, NC och min son i Singapore
philadelphia(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org

 

IMG_0992 (1)
Vice ordförande – Susan Lindholm
Född i Helsingfors flyttade till Sverige som 9 åring
uppvuxen i Sollentuna strax norr om Stockholm
efter att träffat min man Anders har vi flyttat omkring: Houston TX, Danmark, England och nu Doylestown PA. Jag är tandhygienist men har ej jobbat i PA då vi hade problem med våra visa kanske eftersom vi kom hit året efter 9/11 och papper bara försvann.
Har varit ledamot i Swea Philadelphia tidigare.
Våra barn är vuxna, Nicolai som bor i Sydney, Sofia i Doylestown och Henrik fortfarande hemma.
Mitt stora intresse är min Flat-coated retriever går på alla möjliga kurser med henne,
det känns fint att ha henne då min man nyligen blev om lokaliserad till Boston och kommer enbart hem varannan helg.

 


Kassör – Ulla Heinicke
Text uppdateras

 

Sara Shay bw
Sekreterare – Sara Shay
Jag har varit sekreterare i styrelsen sedan 2012, men medlem i SWEA i flera år. Jag är född i Washington, D.C., och växte upp i Silver Spring, MD. Min man och jag har bott i Philadelphia-området sedan 1998 och vi har två söner, Jacob, född 2001, och Alexander, född 2004. Jag jobbar som frilansredaktör, skribent och korrekturläsare. Min mor är från Örebro och immigrerade till Baltimore på 60-talet; hon stannade kvar efter hon träffade min far, som är amerikan. Vi har släkt och vänner i Sverige, mest i Skåne och Stockholm, som vi hälsar på varje sommar.

 

AC Westerberg (1)
Medlemsansvarig – Ann-Charlotte Westerberg
Född och uppvuxen i Motala. Jobbat för IKEA sedan 1991 och flyttat runt med familjen sedan dess. Ryssland, USA, Schweiz och nu tillbaka till Philadelphia. Jag var med i SWEA Philadelphias styrelse när vi bodde här för 8 år sedan. Varit ledamot och tidningsredaktör. Min man (Björn) och jag har två utflugna barn, Eric -94 och Jennie -97. Mitt stora intresse är hästar och ridning. Har precis blivit ägare till ett 5-årigt tyskt varmblod, Save Magic (Mac). Jag ser fram emot att åter igen få vara med i styrelsen och på så sätt få lära känna nya och återförenas med gamla vänner.

 

Ann-Lena Bromberg (1)
Programansvarig – Anna-Lena Bromberg
Född i Herrljunga, Västergötland , emigrerade till USA 1969. Efter att ha kallat New Hope “hem” i över 40 år, flyttade jag in till Doylestown borough 2010. Jag blev pensionär 2013. Innan dess arbetade jag i nga år som sjuksköterska inom Neurokirurgin. Mitt största intresse nu förtiden –förutom mina barn barn förstås- är inom konst och kultur. Jag etablerade och var manager för en privat konst foundation i New Jersey i 10 år och för närvarande är jag styrelsemedlem i the Arts and Cultural Council of Bucks County. Har varit medlem i American Swedish Museum i Philly i många år och blev SWEA medlem 2009. Ser fram emot att jobba med styrelsen och stödja SWEAs mission samt  många trevliga stunder under kommande år!

 

UllaBritt
PR och annonsansvarig – Ulla-Britt Apell
Svenska föreningar har alltid varit av stort intresse for mig. Jag var med och grundade SWEA Philadelphia samt tillhör även SWEA NJ och SWEA South Florida. Jag har arbetat med annonser, lotterier och PR for SWEA Philadelphia under flera år. Jag är även medlem i ASHM sedan 70-talet och var med om att starta Midsommarklubben. Styrelsemedlem i The Swedish Colonial Society. Jag är PR- och medlemsansvarig i SACC Philadelphia sedan 1999.

 

Ann-Charlotte S
Webbredaktör – Ann-Charlotte Storer
Jag är skånska, född och uppvuxen i Lund. År 2000 flyttade jag utomlands för första gången, till Luxemburg, där jag arbetade inom finansbranschen. Efter ett par år träffade jag min engelske man och vi fick våra två barn Hannah (04) och Oliver (06), jag har dessutom två nästan vuxna bonusbarn som bor i England. Vi kom till Devon, PA i början av 2009 och här trivs vi bra. På somrarna tycker vi om att vara på Österlen där vi har ett litet hus. Jag var med om att grunda SWEA Luxemburg där jag var sekreterare i styrelsen i fem år och här i SWEA Philadelphia har jag varit aktiv medlem och styrelseledamot i flera år.
sweaphillyweb(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

Ledamot – Amy von Sydow Green
Jag är uppvuxen i Göteborg men bor nu i Philadelphia (West Philadelphia, alldeles vid University of Pennsylvania) sedan 2008 tillsammans med min man Jeff, och tre barn: Kitty (2006), Stella (2009) och Morris (2014). Jag arbetar som dietist på University of Pennsylvania gör även frilansjobb, till exempel kommer min tredje kokbok (”Små stunder”) ut nu i vår. Anknytningen till Sverige och vår svenska kultur är väldigt viktig för mig. På somrarna hälsar vi på släkt och vänner i Sverige och tillbringar då mest tid på Marstrand. På jul åker vi till Sälen och åker skidor. Här i Philadelphia tycker jag det är så roligt att vara aktiv i SWEA för att få en dos svensk kultur (och dessutom trevlig gemenskap!) med jämna mellanrum.

 

karinkornagaBW
Ledamot – Karin Kornaga
Mitt medlemskap i SWEA började jag då Phila./SWEA startade. Sedan jag pensionerades har jag blivit mer aktiv i organisationen och är nu ledamot i styrelsen. 1962 kom jag till USA som au pair pa ett år. Då jag ville se mer av Amerika, stannade jag längre och har bott och arbetat i olika stater såsom NJ, NY, CA. När jag var bosatt i CA gifte jag mig och fick två barn. 1970 flyttade vi till Phila, PA, där jag först arbetade som inköpare på ett lampbolag som sedan flyttade söderut. Då började jag arbeta på IRS och fortsatte mitt jobb där efter jag flyttat till King of Prussia, där jag nu bor.

 


Ledamot – Helena Stenghel
Jag är uppvuxen i Östersund, och studerade i Lund. Jag har en bakgrund som revisor och har även arbetat som redovisningschef och controller. Min man jobbar på Ikea och genom dom har vi flyttat runt till Milano och Tokyo och nu Philadelphia. Hemma är Viken, utanför Helsingborg, där vi har våra vänner och tillbringar somrarna. Våra två barn har följt med oss, men är nu utflugna, en i London och en i New York. Jag håller inte på med siffror längre, men tycker det är väldigt roligt med keramik, och är ofta och drejar på The Clay Studio i Old City.

 

Tidningsredaktör
vakant
sweaphillyeblad(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com