Network Menu

Ordförande har ordet – November 2018

Hej alla Philadelphia SWEor!

 

Visst är det helt underbart att se alla dessa lövträd förvandlas till sprakande gult-rött-brunt med enstaka gröna toner in emellan! Det känns upplyftande att ta en promenad och bara njuta av denna natur!

 

Upplyftande var även ABBA musiken i går, framförd av “Dancing Dream- ABBA Tribute Band” till ett fullsatt hus på Zlock Performing Arts Center i Newtown Pa. Några av oss Philly SWEor var där och det var inte lätt att sitta stilla- man ryktes med faktiskt! (Jag har nu letat fram alla mina ABBA CD’s och hela huset fylls med musiken- jo jag är absolut en ABBA fan).

 

På tal om upplyftande, när jag går in på SWEA Världens’ FB sida och ser allt fantastiskt som händer i de olika SWEA avdelningarna runt om i världen är det inte utan att man känner en viss stolthet över att ha svenska rötter och tillhöra denna organisation! “Världsvid Vänskap-Global Kompetens-Lokalt Stöd” vårt motto. Det stämmer ju! Om ni inte redan är med i FB gruppen, så rekommenderar jag det verkligen. Det är en sluten grupp, till för alla aktiva SWEA medlemmar.

 

Vi har hunnit med flera sammankomster sedan vi startade i september med Höstminglet hemma hos Sara, alltid lika kul att ses efter sommaruppehållet.

Bokklubben har klarat av två intressanta böcker och nästa bok, “Hur jag lärde mej förstå världen” av Hans Rosling ska diskuteras den 5 december. För ett par veckor sedan var det mat och vinprovning hemma hos Fredrik Sjoelin och i oktober ordnades också ett besök i Bethlehem, PA och en otrolig garnaffär där. Pysselfika hemma hos Margareta nu till veckan samt fler aktiviteter dyker upp på hemsidans kalender lite undan för undan. Tack alla som hjälper till med att planera och komma med förslag! Amy, som har hand om program planeringen och nyhetsbrevet “händer i veckan” tar gjärna emot nya eller återkommande idéer.

 

Regionmötet i Dallas var som väntat mycket inspirerande och alla 62 som deltog från vårt district (OAME) samt mellan amerika (MAME) hade mycket att prata om och ideer att dela med sig av. Jag är naturligtvis himla tacksam över att ha varit med som representant för vår avdelning och kommer att rapportera om mötet den 5 februari då vi har vårt årsmöte på ASHM.

 

Ni kommer strax att få information om det sedvanliga bakbordet på ASHM, det blir i år den 1 december och är alltid jätte trevligt. Vi behöver hjälpas åt med att baka och försäljning av allt det goda. Så håll utkik efter ett separat mejl från programgruppen om detta!

 

Jag önskar er en nu skön höst och trevlig Thanksgiving, hoppas vi ses vid bakbordet eller vid ett av de andra aktiviteterna framöver!

 

Med vänliga hälsningar,

Anna-Lena