Network Menu

Styrelsen

SWEA Philadelphias styrelse 2019

 

 

 

Ann-Lena Bromberg (1)
Ordförande – Anna-Lena Bromberg
Född i Herrljunga, Västergötland , emigrerade till USA 1969. Efter att ha kallat New Hope “hem” i över 40 år, flyttade jag in till Doylestown borough 2010. Jag blev pensionär 2013. Innan dess arbetade jag i nga år som sjuksköterska inom Neurokirurgin. Mitt största intresse nu förtiden –förutom mina barn barn förstås- är inom konst och kultur. Jag etablerade och var manager för en privat konst foundation i New Jersey i 10 år och för närvarande är jag styrelsemedlem i the Arts and Cultural Council of Bucks County. Har varit medlem i American Swedish Museum i Philly i många år och blev SWEA medlem 2009. Ser fram emot att jobba med styrelsen och stödja SWEAs mission samt  många trevliga stunder under kommande år!
philadelphia(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org

 

Sara Shay bw
Vice ordförande – Sara Shay
Jag är född i Washington, D.C., och växte upp i Silver Spring, MD. Min man och jag har bott i Philadelphia-området sedan 1998 och vi har två söner, Jacob, född 2001, och Alexander, född 2004. Jag jobbar som frilansredaktör, skribent och korrekturläsare. Min mor är från Örebro och immigrerade till Baltimore på 60-talet; hon stannade kvar efter hon träffade min far, som är amerikan. Vi har släkt och vänner i Sverige, mest i Skåne och Stockholm, som vi hälsar på varje sommar.

 

AC Westerberg (1)
Medlemsansvarig – Ann-Charlotte Westerberg
Född och uppvuxen i Motala. Jobbat för IKEA sedan 1991 och flyttat runt med familjen sedan dess. Ryssland, USA, Schweiz och nu tillbaka till Philadelphia. Jag var med i SWEA Philadelphias styrelse när vi bodde här för 8 år sedan. Varit ledamot och tidningsredaktör. Min man (Björn) och jag har två utflugna barn, Eric -94 och Jennie -97. Mitt stora intresse är hästar och ridning. Har precis blivit ägare till ett 5-årigt tyskt varmblod, Save Magic (Mac). Jag ser fram emot att åter igen få vara med i styrelsen och på så sätt få lära känna nya och återförenas med gamla vänner.

 

Sekreterare – Helena Berggren

Foto kommer
Text kommer

 


Kassör – Helena Stenghel
Jag är uppvuxen i Östersund, och studerade i Lund. Jag har en bakgrund som revisor och har även arbetat som redovisningschef och controller. Min man jobbar på Ikea och genom dom har vi flyttat runt till Milano och Tokyo och nu Philadelphia. Hemma är Viken, utanför Helsingborg, där vi har våra vänner och tillbringar somrarna. Våra två barn har följt med oss, men är nu utflugna, en i London och en i New York. Jag håller inte på med siffror längre, men tycker det är väldigt roligt med keramik, och är ofta och drejar på The Clay Studio i Old City.

 

Programansvarig – Amy von Sydow Green
Foto kommer
Jag är uppvuxen i Göteborg men bor nu i Philadelphia (West Philadelphia, alldeles vid University of Pennsylvania) sedan 2008 tillsammans med min man Jeff, och tre barn: Kitty (2006), Stella (2009) och Morris (2014). Jag arbetar som dietist på University of Pennsylvania gör även frilansjobb, till exempel kommer min tredje kokbok (“Små stunder”) ut nu i vår. Anknytningen till Sverige och vår svenska kultur är väldigt viktig för mig. På somrarna hälsar vi på släkt och vänner i Sverige och tillbringar då mest tid på Marstrand. På jul åker vi till Sälen och åker skidor. Här i Philadelphia tycker jag det är så roligt att vara aktiv i SWEA för att få en dos svensk kultur (och dessutom trevlig gemenskap!) med jämna mellanrum.

 

UllaBritt
PR och annonsansvarig – Ulla-Britt Apell
Svenska föreningar har alltid varit av stort intresse for mig. Jag var med och grundade SWEA Philadelphia samt tillhör även SWEA NJ och SWEA South Florida. Jag har arbetat med annonser, lotterier och PR for SWEA Philadelphia under flera år. Jag är även medlem i ASHM sedan 70-talet och var med om att starta Midsommarklubben. Styrelsemedlem i The Swedish Colonial Society. Jag är PR- och medlemsansvarig i SACC Philadelphia sedan 1999.

 

Webbredaktör – Annelie Björklund
Foto kommer
Jag flyttade till Philadelphia (Malvern) från Ekerö I slutet av December 2017 tillsammans med min Familj bestående av min man Fredrik och våra tre barn Theo -05, Liam -06 och Inez -09. Fredrik arbetar för IKEA och när möjligheten till utlandsflytt dök upp såg vi det som en otrolig erfarenhet och stort äventyr för vår familj. Innan vi flyttade arbetade jag som rehabkoordinator på Sophiahemmet rehab center och har under hela mitt yrkesverksamma liv arbetat inom arbetslivsinriktad rehabilitering. För tillfället koordinerar jag familjen men vi får se vilka andra möjligheter som dyker upp framöver.

Ledarmot – Ulla Heinicke
Foto kommer
Text kommer

Ledarmot – Helena Englund-Sarkees
Foto kommer
Text kommer

Ledarmot – Riitta Tornegård
Foto kommer
Text kommer

 

 

 

Tidningsredaktör
vakant
sweaphillyeblad(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com