Network Menu

Styrelsen

SWEA Philadelphias styrelse 2022

Under uppdatering

Ordförande – Jessica Coombs

Jag är född och uppvuxen i Arboga, Västmanland.
Jag kom till USA för första gången i början på 90-talet som Au pair. Bodde då i Kalifornien. När jag väl kom tillbaka till Sverige efter ett år hade jag bestämt mig för att åka tillbaka till USA och jobba som flygvärdinna. Jag fick jobb på TWA som snart gick under och sen vidare till United Airlines där jag jobbade i många år.

Efter jag hade gift mig och fått 2 söner (Erik 2000 och Lukas 2003) så beslutade jag mig för att ändra karriär.
Vi flyttade till Doylestown, Bucks County 2007.
Har sedan dess jobbat som mäklare, spring vikarie och Pure Barre instruktör.

Jag är ganska ny i SWEA. Jag ser fram emot att träffa och bilda nya vänskaper samt att få andra Sweor att göra detsamma genom olika aktiviteter och sammankomster.

philadelphia(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org

 

Vice ordförande – Webbredaktör – Gunilla Westin

Jag är från Vänersborg och efter ett par år på Siemens Medical i Göteborg som Medicinsk teknisk ingenjör, fick jag jobb på Siemens i Erlangen,Ty, 1991. Där träffade jag min man och sedan dess har vi bott i Stockholm, Miami, FL, tillbaka till Erlangen och sedan 2009 bor vi i Downingtown, PA. Jag omskolade mig till lärare på Stockholms universitet i Ma/No och har jobbat på Internationella skolan i Erlangen. Jag har två utflugna barn, min son i Stockholm och min dotter i NYC. Jag gillar att vara utomhus, fixar gärna i trädgården, promenerar och åker skidor. Jag blev SWEA 2011 och har varit programansvarig och ordförande 2013-16. Jag är nu tillbaka i styrelsen och jag ser framemot att prova något nytt som webbredaktör. Det är roligt att vara engagerad i SWEA, man lär känna så många trevliga personer och får ta del av deras erfarenheter och lokalkännedom.

 

Styrelsen ACW
Medlemsansvarig – Ann-Charlotte Westerberg

Född och uppvuxen i Motala. Jobbat för IKEA sedan 1991 och flyttat runt med familjen sedan dess. Ryssland, USA, Schweiz och nu tillbaka till Philadelphia. Jag har tidigare varit med i SWEA Philadelphias styrelse 2004-2009 då som ledamot och tidningsredaktör. Min man (Björn) och jag har två utflugna barn, Eric -94 och Jennie -97. Mitt stora intresse är hästar och ridning. Har egen häst, Save Magic (Mac), i ett stall bara några minuter ifrån där vi bor.
Att vara med i SWEA och att vara styrelsemedlem gör att jag träffar och har kontakt med många fina personer som jag annars kanske inte skulle ha träffat. Det berikar mitt liv. Dessutom känner jag att jag fyller en uppgift och kan glädja och hjälpa andra.

Sekreterare – Inger Stegeby-Amanullah

 

 

 

Ex- Kassör – Riitta Tornegård

Växte upp i finsktalande Södra Österbotten och flyttade efter studenten till Helsingfors för att läsa på Handelshögskolan. Under sommarloven jobbade jag i Tyskland och en dag träffade jag en svensk kille i Marburg, som senare blev min make och orsaken till att jag flyttade till Täby, norr om Stockholm. Efter fyra år där fick Sten ett jobberbjudande från USA och vi bestämde oss att gå på äventyr i två år. Sen skulle vi tillbaka, i tid för att slutföra mina tandläkarstudier på Karolinska. Vi anlände till Long Island, NY, på Valborgdagen 1984, med vår nyfödde Erik. Kommer ihåg hur jag hittade en massa hund- och kattmat i mataffärerna, men inte barnmat som jag skulle ha känt igen. Så jag bad en väninna skicka Semper Välling från Sverige. Familjen växte med två söner tillDet blev till slut 13 lyckliga år i Smithtown, LI, och sen kändes det svårt att flytta tillbaka till Sverige. Istället, blev det Yardley, PA.Skaffade mig lärarbehörighet och jobbade elva år heltid innan jag pensionerade mig. Erik är nu etablerad nära oss, Thomas i England och Peter i Kalifornien.

Mitt intresse har länge varit långlopp, och har sprungit Boston, NYC, Stockholm, Helsingfors och 2andra MarorIntresset for SWEA föddes genom vårt medlemskap på Svenska Museet i Philadelphia. Tack vare SWEA lär jag mig nu mera om Sverige än vad jag gjorde under åren jag bodde där.

Ny- Kassör – Karin Gillberg

 

 

 

Ann-Lena Bromberg (1)

ex- Programansvarig – Anna-Lena Bromberg

Född i Herrljunga,Västergötland, emigrerade till USA 1969.
Jag blev pensionär 2013. Innan dess arbetade jag i många år som sjuksköterska inom Neurokirurgin. Mitt största intresse nu förtiden, förutom mina barnbarn förstås- är inom konst och kultur. Jag etablerade och var manager för en privat konst foundation i New Jersey i 10 år. Att vara aktiv SWEA medlem – sedan 2009- har varit en ljuspunkt på många sätt. Att träffas och deltaga i möten och utflykter, både lokalt och internationellt är helt fantastiskt! Jag har suttit med i styrelsen, dels som Ledamot, Ordförande samt nu som Programansvarig. Under pandemin har vi trots allt kunnat planera program,via Zoom. Ser fram emot att kunna träffas ”på riktigt” igen snart, stödja SWEAs mission och många trevliga stunder under kommande år!

 

Sara Shay bw

ex- Ledamot – Sara Shay
Jag är född i Washington, D.C., och växte upp i Silver Spring, MD. Min man och jag har bott i Philadelphia-området sedan 1998 och vi har två söner, Jacob, född 2001, och Alexander, född 2004. Jag jobbar som frilansredaktör, skribent och korrekturläsare. Min mor är från Örebro och immigrerade till Baltimore på 60-talet; hon stannade kvar efter hon träffade min far, som är amerikan. Vi har släkt och vänner i Sverige, mest i Skåne och Stockholm, som vi hälsar på varje sommar.

 Ny- Kerstin Hoeldtke

Ny- Christina Loefgren

Ny- Malou Manser

Ny – Maria Meitner

Ny- Elisabeth O’Connell

Jag är född I Stockholm och växte upp i Sudan och Nigeria medan jag gick på internatskola i Sigtuna eftersom min pappa var pilot.  Jag har också bott I Tyskland, England och Spanien innan resan gick till USA och Philadelphia. Min man, Sean, och jag har bott I Philadelphia området sedan 1977 och vi har två vuxna barn, Lily, född 1992, och Jack, född 1995. Först bodde vi i Bella Vista området inne i Philadelphia och sedan i Wayne i Radnor township. Jag är ansvarig för intagningen av internationella elever på University of Pennsylvania där jag också studerade. Min mamma kom ifrån Köping och pappa ifrån Vimmerby med sommarställe i en fäbodvall utanför Sveg. Jag ser fram emot att engagera mig i styrelsen och att tråffa er och hoppas att jag kan bidra med min erfarenhet att nu ha bott I Philadelphia området i över 40 år. Promenader, kultur och natur är av intresse och jag reser mycket runt världen för jobbet och med familjen.